dimecres, 26 de maig del 2010

ECV - Esportistes Cansats i Vells

L’Exèrcit cau amb dignitat als quarts de final de la Copa.

L’equip s’hi deixa la pell, no s’arruga i lluita fins a l’últim instant

Un sopar dels jugadors, entrenadors i directiva al Rabonivus posarà la cirereta a la temporada

Andreu: “he penjat les botes a la tercera. Sóc el putu amo


Tarda assolellada i calorosa al Servei d’Esports. Una esfera ígnia ens torra la pell. Els vidres de les pistes de pàdel estan recoberts d’una mena de baf que no deixa veure res del que hi passa a dins... Els jugadors de l’ECV s’enfunden la samarra, es pugen les mitges i es corden les botes. El capità saluda un per un a tots els integrants de la plantilla amb un estat d’exaltació especial perquè fa molt de temps que no els veu, que no juga amb els seus companys. Per segon cop en sis temporades, l’Exèrcit participa d’uns quarts de final de la Primavereta, per tant, el partit és tot un esdeveniment.

O caixa o faixa, qui perdi marxarà cap a casa i fi de temporada. A l’Exèrcit són finalment baixes E. Castellà i Jordi. Per la seva banda Rustu, que va rebre una forta trompada a l’espatlla a l’última jornada, canvia la posició de porter per la de jugador més avançat en atac. L’equip inicial està format per Gaspi a la porteria, Andreu, Marcel i Paco en defensa, Feixas de mig, Pagès d’interior dret i Yure de davanter centre. Comencen a la banqueta Vancells i Rustu.

El partit comença i el rival, que ha quedat primer del seu grup, no posarà les coses gens fàcils, són jugadors tècnics, ràpids i que mai solen complicar-se. L’Exèrcit surt concentrat i enèrgic, com de costum en el darrer tram de temporada, intentant sortir a la contra, buscant la profunditat de les bandes i penjant pilotes a l’olla quan més falta fa. Gaspi es manté atent sota pals i bloca un parell de pilotes sense massa dificultats. També cal destacar l’excel·lent toc de Feixas, la seva incorporació en atac però també el seu sacrifici en defensa. Andreu, que juga el seu darrer partit amb l’Exèrcit s’hi deixa la veu, no para quiet, s’ofereix als laterals i s’enganxa com una paparra al seu adversari. El rival té la pilota, però l’Exèrcit manté un to defensiu més que acceptable. Només en una jugada desafortunada als 10 minuts el Projecte Whisky Dyc aconsegueix avançar-se. Un error de Paco en el rebuig de l’esfèric fa pujar l’1 a 0, però queda molt, molt de partit.

Primers canvis a l’Exèrcit, surt Paco i entra Vancells, també surt Yure que s’ha fet un fart de destorbar la defensa rival i entra Rustu en el seu lloc. No han passat ni 5 minuts que Feixas obra a la banda esquerra, rep Vancells que marxa en profunditat i arriba a la línia de fons per centrar ras. Rustu recull l’esfèric i envia la pilota al pal llarg. L’Exèrcit empata l’eliminatòria. Poc després amb un pèl de fortuna Rustu torna a marcar i avança L’ECV (1-2 en el marcador). Aquest segon gol ha donat moral als jugadors i el joc s’iguala en comparació amb els primers minuts. Per desgràcia un gran xut sec i creuat d’un jugador rival s’estavella dins la porteria de Gaspi, sense que aquest pugui fer res. Mitja part i 2 a 2 a l’electrònic imaginari de l’estadi. Les esperances estan intactes.

A la segona part, l’Exèrcit presenta alguns canvis. Gaspi ocuparà el lateral esquerra i Paco, en un acte de profund valor es posa sota els pals. Ara Yure torna a ocupar la posició d’home més avançat. El joc comença, el partit és obert, és bonic, són els quarts de final. L’Exèrcit no renuncia a res i Marcel amb un extraordinària passada busca el desmarcatge de Pagès, que fa bé el control, té temps d’encarar el porter però destorbat per un defensa xuta massa desviat a l’esquerra de la porteria rival. Sense temps per a res més els Whisky Dyc trenen una jugada marca de la casa i envien un míssil al fons de la porteria dels nostres (3-2). No es poden baixar els braços, cal seguir-ho intentant perquè queda molt de temps i hi ha la suficient consistència tan física com mental per continuar. Els minuts passen, passada de Yure a la banda esquerra per Pagès, aquest centra a l’àrea Rustu completament sol impacta la pilota que marxa fregant el travesser! Freixardu des de fora l’àrea que s’estavella al pal! Queda temps... però els nostres comencen a notar l’ansietat. Amb un tres i no res el rival marca de nou aprofitant un embolic dins l’àrea (4-2). Ara toca prendre mesures, perquè el temps s’acaba, cal arriscar. L’ECV surt a jugar amb dos defenses (Andreu i Marcel) i Gaspi s’incorpora al davant amb Rustu que ha entrat per Yure. La premissa és pressió al davant i no complicar-se la vida al darrera. Vancells entra per Rustu i forma parella defensiva amb Andreu. Marcel posa múscul al mig. Falta perillosíssima a la frontal. Xut i gol que s’escola a l’escaire (5-2). 6 minuts pel final i una diferència en el marcador massa gran. Gaspi ho intenta però té un mar de jugadors, de cames i de braços davant seu... Andreu amb el cap s’encarrega de transformar el tercer gol de l’Exèrcit després d’una precisa centrada de Pagès des de la banda esquerra i maquilla el resultat (5-3).

Per la seva banda, els Whisky Dyc encara tenen temps de fer el darrer gol de la tarda. Contraatac que agafa desprevinguda a la defensa, dos contra un i el jugador rival marca a plaer (6-3).

Final del partit. El Projecte Whisky Dyc és just vencedor. Li desitgem molta sort a la semifinal. L’equip ha estat molt bé, ha treballat, ha defensat i ha patit però també ha estat capaç de crear i sobretot de gaudir. Ho ha tingut tot, només ha faltat la victòria. També recordar a en Xevi que no ha arribat a participar de l’encontre, però ha animat als seus companys des de la banqueta.

Amb l’eliminació de la Copa Primavera, L’Exèrcit tanca un any més la temporada futbolística. A partir d’ara es preveuen canvis, canvis en la competició, en la plantilla? Qui ho sap. Andreu ha pres la decisió de separar-se almenys durant un any de l’Exèrcit, se’n va cedit a l’Slavia de Praga i des del club li desitgem tota la bona sort del món. També a la resta d’integrants de la plantilla molta sort pels exàmens, per la feina i per la vida.

Falta arrodonir-ho amb el sopar. Venga paletos! “Pim, pam, pim, pam, cenas vienen, cenas van...”.

El capità dóna les gràcies a l’equip de redacció que li ha permès redactar l’última crònica de la temporada.

Salut.


Alineació: Gaspi, Marcel, Andreu, Paco, Pagès, Feixas, Yure, Rustu, Vancells i X. Arumí.
Gols: Rustu (2) i Andreu.
Incidències: Partit de quarts de final de la Copa Primavera de la UdG disputat al Servei d’Esports davant de 89.457 espectadors.

1 comentari:

enric ha dit...

Fantàstic. Llegint la crònica m'ha semblat ser-hi.

Amb el cap ben alt!!

Fins aviat.