dilluns, 3 de maig del 2010

ECV 9 – 3 AMBIENTOXSATIS

L’ECV encarrila la victòria abans del descans i a la segona part es treu la còfia de les germanetes de la caritat per evitar una nova remuntada vergonyosa de l'equip rival.


Montilivi (Girona) - El repic de les campanes indicava que eren les 19h00, l’hora prevista per què l’ECV debutés a la Copa Primavera d’enguany. Poc a poc els jugadors ribboners i els de l’Ambientoxsatis han fet acte de presència al terreny de joc, un camp que es troba en un lamentable estat per desenvolupar-hi la bona pràctica del futbol. Com és habitual, el partit no ha començat a l’hora i els jugadors d’ambdós equips han tingut temps suficient per exercitar tots els músculs i així no patir cap tipus de lesió. A les grades, un sol membre de les Brigades Ribboneres ha seguit la crida de l’equip demanant el suport de l’afició.

En el moment de passar llista, l’àrbitre del partit pràcticament s’ha vist incapaç de redactar correctament un cognom de quatre lletres que s’havia extraviat del llistat oficial. Després que algun jugador de l’ECV n’hagi fet mofa, l’àrbitre ha comentat que “no el vacil·léssim perquè avui tenia ressaca’’. Tot feia presagiar un arbitratge pèssim i lamentable. Però un cop ha xiulat l’inici del partit, les previsions no s’han complert i l’àrbitre ha estat encertat en la gran majoria d’accions i és per això que la junta de l’ECV finalment ha declinat tirar endavant una queixa formal al Comitè d’Àrbitres.

Des de bon començament, els jugadors ribboners han dut les rendes del partit i en poca estona el marcador ja els era favorable per un 3-0 amb els gols de l’Albert, per partida doble, i de l’Aleix. L’ECV remanava l’esfèrica i sempre bolcat a l’atac. Moltes han estat les ocasions que s’han anat succeint des de tots els cantons de l’àrea. Per la seva banda, els Ambientoxsatis eren fidels a intentar sortir des del darrere tocant la pilota. En moltes ocasions la línia defensiva de l’ECV ha estat encertada i ha recuperat la pilota abans que els Ambientoxsatis aconseguissin generar perill contra una porteria ocupada per jugadors inèdits en aquesta posició degut a les importants baixes dels porters per compromisos publicitaris. Els jugadors de l’ECV han anat rotant per ocupar aquesta posició. Hi ha hagut intervencions de mèrit, com la de l’Aleix, que amb la cama ha aconseguit desviar a córner un fort xut des de la frontal de l’àrea i que anava llepant el pal.

Després d’aquest ensurt l’equip ha reaccionat i ha marcat dos gols més. En un contraatac dels Ambientoxsatis, el davanter s’ha escapat del defensor i ha xutat sol davant el porter Xevi que a mitja sortida ha aconseguit desviar el xut amb la mà esquerre deixant l’afició sorpresa. Poc després, en un nou atac dels Ambientoxsatis, un potent xut i col·locat a prop de l’escaire dret del porter Xevi ha suposat el 5 a 1. El porter ribboner ha aixecat els braços per desviar la pilota però aquesta li ha passat pel costat sense poder-hi fer res més que recollir la pilota de la xarxa. Abans d’arribar al descans, un nou gol de l’ECV ha suposat que l’”electrònic” indiqués un contundent resultat de mitja dotzena a 1.

A la segona meitat, l’ECV ja ha disposat d’en Rustu que ja havia tornat del seu compromís publicitari. Cal destacar que el porter titular de l’equip avui ha jugat com a jugador de camp i s’ha demostrat que a part de tenir una gran qualitat a sota els pals també la té com a davanter, ja que avui ha aconseguit marcar dos gols. El partit ha continuat amb la mateixa línia que a la primera part, tot i que els jugadors de l’ECV s’han vist menys encertats de cara porteria. Tot i així han marcat tres gols més i que han deixat un resultat d’escàndol (9-1)

En algunes ocasions, els jugadors ribboners pujaven massa per intentar fer un gol i augmentar o encetar la renda golejadora individual d’aquesta temporada. Però a causa d’això deixaven tant sols un sol home a darrera i que en cas de contraatac deixaven venut al porter. En dues ocasions els Ambientoxsatis han sabut aprofitar aquests desajustos defensius i amb dues grans jugades han aconseguit maquillar el resultat final (9-3).

Després d’uns quants partits en els que l’ECV, tot i avançar-se al marcador per 4-0 i 6-1, havia acabat empatant o perdent, aquesta vegada ha aconseguit mantenir la victòria i no s’ha deixat remuntar el partit de manera vergonyosa, lamentable i penosa.

Després de la primera jornada de la Copa Primavera, la setmana vinent amb dos partits, es presenta clau per les aspiracions de l’ECV a passar a la següent fase d’aquest campionat. Els partits contra els Rio2016, el proper dilluns, ajornat la setmana passada per la presència sobre el terreny de joc de cendra de l’erupció del volcà islandès Eyjafjallajokull, i envers els Nueva Asia, dijous que ve, marcaran l’èxit o el fracàs de l’equip ribboner en aquesta competició.

Alineació: Albert, Marcel, Jordi, Xevi, Andreu, Rustu, Aleix i Yure

Gols: Albert (3), Aleix (2), Rustu (2) i Andreu (2)

Incidències: Segona jornada de la Copa Primavera de Futbol 7. 1 espectador a la grada del camp del servei d’esports. L’àrbitre no va ensenyar cap targeta.

X. Arumí