diumenge, 6 de novembre del 2011

Gestió de vestuari

Ahir a la nit tingué lloc a Malgrat de Mar una xerrada col·loqui sobre "gestió de vestuaris de futbol per equips que aspiren a passar un bon rato més que guanyar". (GdVdFpEqAaPuBRMQG)

Bàsicament, al tenir una plantilla suficientment àmplia -14 jugadors- que permet formar dos equips diferents, es deia que la millor manera perquè tothom jugués el mateix temps i a les dues parts, era doblar posicions i que els canvis els gestionin els dos jugadors implicats en una mateixa posició. Es pot fer que cada un jugui 10 minuts per part. Així no jugues només una part, participes de les dues, i estàs més fresc i descansat.

També es va tractar el tema de la porteria en equips que no tenen un porter, i on ningú té un interès principal per posar-s'hi. En aquest cas, el millor és que tothom s'hi posi al llarg de la temporada. En un partit poden jugar dos porters, un per part, i l'elecció entre tots es pot fer mitjançant pedra-paper-tisora. Qui s'hi hagi posat en un partit, perquè ha perdut al pedra-paper-tisora, no participarà en el següent partit com a porter, que se sortejarà pel mateix mètode entre els restants.

8 comentaris:

buscaraons ha dit...

Però hi haurà partits que jugadors no hi seran, i després no pot ser que jugui tot el partit un que el seu "contrincant" de posició no hi sigui, si aquest queda rebentat... crec que la gestió ha d'anar en funció de l'assistència de cada jugador durant els partits. depenent dels jugadors que som a principi de partit... i diversos factors!

Comandant Black ha dit...

Totalment cert, lo dels canvis de jugadors és relatiu, hi ha jugadors que poden jugar en 2, 3 o 4 posicions diferents donada la seva talla de calçotets. Potser en una situació de partit en que estem perdent i necessitem reforçar la defensa, és millor que un jugador que habitualment aporta més al mig o a dalt, el posem en defensa donada la seva polivalència. És només une xemple però ens entenem suposo...

Lo de porter no em sembla gens malament, és una bona manera de gestionar-ho.
El tema canvis és qüestió de rotar una mica, que vagint canviant-se tots però també ens agrada guanyar i de vegades, si un està cansat o creu que en aquell moment no pot ajudar a l'equip a fer un gol o defensar millor, és feina de cadascú veure-ho i ser prou honest com per fer entrar algún jugador que estigui més fresc o, simplement, en aquell moment donat del partit ens pugui donar el plus que ens falti per guanyar.

Sabem que nem a passar-ho bé i super important, que tots paguem un pastorro i tots hem de jugar. I a mi no m'importa en un moment donat fer entrar un company que està en més bones condicions que jo malgrat que això suposi que ell hagi jugat 10 minuts més que jo en tot el partit, si pot aportar algo més. I això no vol dir que sempre uns juguin més que d'altres, parlo de situacions en que nem perdent 0 a 1 o empatant 1 a 1, falten 10 minuts i dius... joder que entri l'Aleix que està al banquillo que potser fotrà un gol... per dir algo!

Enric C. ha dit...

Sí, potser lo dels canvis 10 minuts cada part i dos jugadors per posició, seria aplicable en primer lloc si sempre fóssim 14 i, en segon lloc, si tots estiguéssim en superbona forma i fóssim igual de bons.

Res, que em van fotre la xerrada l'altre dia i no em va semblar malament el que deia. Res del publicat va a missa, tan sols són mecanismes que en certs moments ens poden ajudar.

Visca la Cinta Vermella.

Aleixanko ha dit...

Està bé documentar-se sobre el tema, l'idea està molt bé Enric.

El tema canvis és un dels tabús de l'equip, hem de tenir una mica de responsabilitat i solidaritat, i aixó per desgràcia no es pot medir ni exigir. Ha de sortir de nosaltres mateixos. Per això està bé parlar-ho. Al primer partir podem comentar-ho pels que no consulten habitualment el blog, també per dir'ls-hi que el mirin collons!

Pel tema porter és una bona opció. Però no descartem anar buscant un porter per si el podem incorporar pel mercat d'hivern.

Per cert, podriem trobar alguna equipació senzilla per la gent que si posi de porter. Sempre fa més patxoca veure algú equipat, queda més dissimulat. A més, sempre motiva més posar-s'hi si vas equipat. No sé...uns pantaques amb genolleres i algun jersei...a part dels guants clar..qui té material?

Aleix, tenim dues opcions: els diners de l'equipació de n'Andrew, els podem usar per comprar aquest traju de porter. I després, si algu vol, podem fer pot, amb un euru cadascú segur que arribem a alguna coseta.

ECV ha dit...

També tenim saldo positiu en el pressupost de la temporada de +20€.

rustu ha dit...

Jo tinc material de porter per a qui s'hi hagi de posar, si aquest no sóc jo. Els 20€ els podem gastar en un dècim que no toqui, que si no hi haurà aldarulls, jaja! i si no tirant-los a la Cirsa. jaja, què ludòpata... dons jo ja portaré la roba de porter, qui serà per girona dimecres o dijous al matí o migdia que li donaré? i res, ànimus!!!!!!